Resim Dersleri. Karakalem ile en kolay köpek resmi nasıl çizilir? Adım adım köpek resim çizimleri bu yazımızda Sizlerle...
Merhabalar Portreresim.com'un Saygı değer Takipçileri. Bu yazımızda sizlere örnek resimler eşliğinde hızlı ve basit bir şekilde karakalem köpek resimleri nasıl çizebileceğinizi anlatacağız. Adım adım talimatları uyguladığınızda, sizde basit ama etkileyici karakalem köpek çizimleri yapabileceksiniz. Burada anlatılan adımlar en temel ve herkesin yapabileceği seviyededir. Karakalem Resim çizimine meraklı, kendini karakalem resim çizimi konusunda geliştirmek isteyenler için en basit ve temel bilgiler içerir. İleri düzey bir anlatım değildir. Sevgili dostlar konumuzu detaylandırmadan önce önemli bir hususa değinmek istiyoruz affınıza sığınarak. Birkaç günlük karakalem resim çalışmalarının sonucunda hemen mükemmel portreler, resimler çizmek isteyen sabırsız dostlarımız var. Maalesef Bu sabırsızlık hali sanatın bütün dallarında var. Sırf bu acelecilik yüzünden kişinin hobi olarak uğraştığı her ne ise genelde kısa zamanda pes etmesiyle veya bırakmasıyla sonuçlanıyor. Mesela saz kursuna başlayan biri, birkaç günde hemen bağlama ile resitaller vermeyi istiyor ve bunu kısa süreler içinde yapamayınca da acele bir kararla kaydolduğu kursu bırakıyor. Çok yazık. Resim çizme konusunda ise Herkes resim çizebilir, ama mükemmel karakalem resimler çizmek için sürekli çalışmak ve bu alanda emek vermek gerekir. Çizdiğiniz her karakalem resim sizi biraz daha geliştirir. Bu gelişimin bir sonu yoktur. Kısaca eğer bu alanda kendinizi geliştirmeyi düşünüyorsanız her şeyde olduğu gibi öncelikle sabırlı davranmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu hatırlatmadan sonra hemen konumuza dönelim.
Mutlaka hayatınızın bir döneminde sevimli bir hayvan resmi çizmişsinizdir. Hele bu hayvan sevimli bir köpek yavrusuysa. Böylesine şirin varlıklara kim kayıtsız kalabilir ki? Resim çizmeyi hobi edinen insanların bir çoğunun müsvette kağıtlarına can sıkıntısından öylesine karalama yaptıkları çizimlerden biride sevimli bir köpek resmidir. Yanılıyor muyuz acaba? Şimdi sizlere bu sevimli hayvanların en kolay ve hızlı bir şekilde nasıl çizimleri yapılır anlatmaya başlayalım. Hem de bunu köpeklerin bilindik davranışları ve hareketlerini çizerek yapacağız. Öncelikle işe köpek kafası nasıl çizilir? Bununla başlayalım…
Karakalem ile Köpek Kafası Nasıl Çizilir?
Model köpeğimizin resmini çizmeden önce resim kâğıdımızda ona ne kadar alan tanıyacağımıza karar verelim. Mesela kağıdın tamamına mı, yarısına mı çizeceğimize karar verdikten sonra Kağıdımıza önce köpeğin başını ve yüzündeki uzuvları çok basit geometrik şekillerle çiziyoruz. Dikat ederseniz bu geometrik şekilleri uzuvların büyüklüğüne göre çiziyoruz. Çizimlerinizi oldukça düşük dereceli bir kalemlerle oluşturmanızı tavsiye ederiz. Mesela 2H ya da H kalemleri olabilir. Daha sonra bu geometrik çizdiğimiz şekilerden fazlalık alanları sileceğimiz için iz kalsın istemeyiz. Şekiller tamamlanınca Köpeğin baş,burun,kulak ve ağız oranlarını inceleyiniz.
Şekil -1
Gördüğünüz gibi basit geometrik şekiller çizilerek köpeğin kafasını öncelikle kağıda çizildi ardından detaylar yapıldı. Şekilleri incelerken sizde boş bir kağıda resimde gördüğünüz gibi örnek çizimler yapın . Burada yayınladığımız bütün örnek resimleri sizde Resim kağıdınıza çizmeye çalışın .
Ayakta duran köpek resmi
Basit geometrik şekiller ve çizigiler yardımıyla ayakta duran bir köpek çizimi .Örneği inceleyiniz.
Şekil :2
Şekil: 3
Basit geometrik şekiller ve çizgiler yardımıyla ayakta duran bir köpek çizimi daha .Gördüğünüz gibi çok basit çizgiler yardımıyla güzel bir köpek çizimi daha elde edildi. Yeter ki köpeğin kafa,bacak ve gövde oranlarını düzgünce oluşturun. Örneği kendi çiziminizle karşılaştırınız
.
Şekil: 4
İşte size şirin bir Beagle köpek cinsi çizimi . Yerde uzanmış vaziyette arka ve ön ayaklarını uzatmış oldukça sevimli bir köpek çizimi daha. Yine kaba bir şekilde baş kulak ve gövde çizimleri yapıldı. Ardından detay çalışmalar yapıldı.
Şekil :5
Kısa bacakları ,tıknaz vücudu ve asık suratı ile bilinen buldog köpeğinin çizimini inceliyorsunuz. Bundan sonraki köpek çizimlerini detaylı bir şekilde inceleyiniz.
Şekil:6
Şekil:7
Şekil 8:
Şekil:9
Şekilleri incelediğinizde hepsinin aynı mantıkla çizildiğinizi anlamışsınızdır. Her şekil için ayrı ayrı açıklama yapma ihtiyacı hissetmediğimizden sonraki resimleri sadece yayınladık. Burada yayınladığımız örneklerin hepsini tek tek çizimini yapmanızı öneririz. Zira resim sanatı okuyarak değil ancak çizim yapılarak öğrenilecek bir sanattır. Ne kadar egzersiz yaparsanız o kadar kendinizi geliştirebilirsiniz.
Evet sevgili portreresim ziyaretçileri bugünkü konumuzda basit bir şekilde karakalem köpek resmi nasıl çizilir bunu anlatmaya çalıştık. Aslında burada size anlatılan bu yöntem bütün objelerin (insan ,doğa ,hayvan) yani aklınıza gelebilecek her şey için uygulanabilir. Yani önce kabaca geometrik şekillerle iç ve dış hatları belirleyip, ardından detaylı çizimler yapms mantığına dayanıyor. Tıpkı bir inşaatin önce kabası , ardından ince işçiliği yapılır ya burada da aynı yöntem geçerli.Bir çok insan çöp adam bile çizemem diye yakınıp durur ya .işte bu yöntemle basit bir şekilde karakalem köpek çizim nasıl yapılır anlatmaya çalıştık. Anlatımı son derece basit tutmaya çalıştık . Basit örnekler ve anlatım diliyle bir sohbetimizin sonuna daha geldik. Umarız faydalı olmuşuzdur. Tekrar görüşmek dileğiyle.
Başka hiç bir sitede bu denli detaylı anlatım bulamadım. Gerçekten teşekkür ederim
YanıtlaSilSanki kara kalem dersi alıyormuşum gibi hissettim bir an.Bu kadar detaylı anlatım harika vermiş olduğunuz emeğe sağlık çizimler muhteşem..
YanıtlaSilEmeğinize sağlık. Çok güzel bir çalışma ve anlatım olmuş.
YanıtlaSilBir çok kez denedim fakat yapamıyorum:( Sizinle iletişime geçmem gerek.. Çalışmalarınızı çok beğeniyorum ve takip ediyorum..
YanıtlaSilbir şey olmaz
Sil